пʼятниця, 16 лютого 2018 р.

Один момент - дві зустрічі - море емоцій і слава Богу!

Цю публікацію я планувала ще з весни, коли закінчився 7 сезон проекту "Голос країни", а потім ще двічі хотіла написати з доповненням. Очевидно, так було потрібно, щоб кілька окремих пазлів склалися в цілісну і досить цікаву картину знайомства - з талановитим співаком, священиком від Бога і просто чудовою людиною - о.Олександром (Клименко). А зараз просто маю написати - тим паче, що нещодавно виповнився рік від тієї знакової події. 
Священиків на екрані сьогодні можна побачити не так вже й рідко, але не у розважальному шоу. Хоча "Голосу" варто віддати належне - на сцену дійсно виходять, без винятку, талановиті люди, на відміну від інших подібних програм, де можна побачити тих, кому просто хочеться "засвітитися" на екрані, а з чим - не має значення. Та все ж бачити священика на такій сцені - мінімум незвичайно. А далі - просто шок у гарному сенсі цього слова.
Сильний голос, змістовна пісня (зараз таких все менше), мурахи по шкірі і яскрава реакція суддів - відео з першим виступом можна переглядати безкінечно. Далі - більше, тому що відповіді на дещо "колючі" питання були осмисленими і явно сподобалися аудиторії - перед усіма був уже не просто співак, а священик - таким, яким він має бути - простим і тим, хто несе світло Боже з будь-якого місця, де він знаходиться.
Наступні випуски - все більше і більше. Особливо зачепили "Мить" і "Достойно єсть" грецькою - до речі, що викликала у суддів найбільшу критику. Так, ворог не дрімає ніколи... 
Суперфінал дивилася у повторі, тому про перемогу дізналася вже постфактум. Але за весь цей час склалося враження, що знаєш отця Олександра навіть не перший рік, наскільки життєва позиція і посил через пісні були близькими... 
Здавалося б, історія закінчилася разом з проектом, залишивши по собі відео виступів і яскраві враження, але Божі дороги несповідимі...
18 травня, молитовне стояння під Радою у Києві. І ось серед багатьох незнайомих облич священиків помічаємо "зірку екрану" - поряд, у натовпі віруючих і духовенства. Підходимо, вітаємося, фото напам'ять....Відчуття двоякі: з одного боку, перед нами - уже відома людина, з іншої - священик, скромність якого читається у кожному погляді. Але не сказати хоча б "Спасибі" за "Голос" я не могла.
І тут - цікавий момент. Подруга Катеринка, матушка, людина творча і більш смілива - просить благословіння "на народженні хлопчика". Зміст короткої розмови з о.Олександром - на все воля Божа, не варто просити чогось (чи когось) конкретного. Тепло попрощалися, і ще перебуваючи під враженням від такої зустрічі повертаємося.. Ще довго по приїзду передивляємося фото і згадуємо пережите.
...За вікном - сніг, у рідному місті Єлисаветград. Вечір неділі, що закінчує Святки. Ми у філармонії, а на сцені - "давній знайомий" - отець Олександр. Прекрасні слова, і знову Голос - знайомий, але тепер - наживо. Відчуття і емоції не передати словами. Потім - за кулісами чекаємо особистої зустрічі. І, зізнаюся, приємно знову побачити знайоме обличчя, добрі очі і фразу: "А я вас пам'ятаю!" З часу першої зустрічі минуло 8 місяців і матушка Катерина з помітним животиком потихеньку підходить до нашого гостя - 9-й місяць, в очікуванні хлопчика. Збоку виглядало досить кумедно - матушка щось говорить о.Олександру, емоційно жестикулюючи і показуючи на власний животик, на що отець лише скромно відповідає: "Я тут ні до чого". А ми, друзі, вже до цього часу не раз встигли згадати "київське благословення" і такі швидкі "наслідки". І тут така зустріч!
Який сенс у цій публікації? Нічого не буває просто так, особливо якщо робиш це з думкою про Бога. Жодна зустріч не минає даремно, жодне сказане слово має сенс - в цьому ми переконалися на власному досвіді. А насправді нічого складного - просто ділитися тим, що маєш, даруючи людям радість і тим самим примушуючи їх переконатися, що в світі все-таки більше добра і йде воно лише від істинного Бога. Отець Олександр не злякався цієї відповідальності - зробити крок назустріч людям, витримати хвилі критики і вагу слави людської, але нести те добре і світле - Боже - так, щоб навіть невіруюча людина змогла щось для себе взяти, задуматись, переосмислити.
За це б хотілося подякувати отцю Олександру, але...краще, ніж це зробить Бог, ніхто не в змозі. Я ж лише побажаю Божої благодаті і помочі на кожен день - продовжувати цю нелегку, але благородну місію. І знайте отче, що на службах в храмах Єлисаветграду перед Престолами згадують і Ваше ім'я... Дасть Бог, ще зустрінемося!



Немає коментарів:

Дописати коментар